Miért nem akarnak fejlődni az ingatlanosok? (TOP 3 ok)

Fotorolam

Az előző cikkemben írtam 3 okot, amiért érdemes egy ingatlanosnak fejlesztenie magát, (ha nem láttad, ITT ELÉRED). Most nézzük meg, hogy miért az oka annak, ha valaki nem akar fejlődni vagy nem tud fejlődni. Ez az egyik legnagyobb problémája a szakmának. Érdemes elgondolkodni az okokon.


1. OK – Kiégett, unja a szakmát vagy nincs motivációja


Monotonná vált számára az ingatlanértékesítés, nem találja benne az izgalmakat. Sőt azok a technikák, amik eddig éveken át működtek, már nem működnek. Ez rendkívül frusztráló.

Azonban tudni kell, hogy gyakran egy-egy új dolog megtanulása új motivációt adhat a cselekvésre. Ráadásul ha nem ismersz valamit, és egy kicsit tanulsz róla, akkor automatikusan lelkes leszel, hogy több dolgot ismerj meg.

Magyarul a problémája igazából egy ok lehetne arra, hogy tanuljon, hiszen könnyen lehet, hogy egy új technika vagy módszer kirántaná ebből a helyzetből és a negatív spirált pozitív spirállá változtatná.


2. OK – Nem tudja, vagy nem érti a fontosságát

Sokan vannak, akik nem látják át, még azt a 3 okot sem, amit az előző cikkemben írtam. Nem tudják, hogy egy kicsi hiányzik ahhoz, hogy átlagosból TOP ügynökökké váljanak.

Nem látják azt, hogy amit keresnek rég ott van az orruk előtt. A makacs emberekkel a lehető legnehezebb megértetni azt, hogy igazából amit mondunk neki, arra neki van szüksége és nem nekünk. (Én is makacs vagyok, pontosan tudom milyen nehéz velem.)

Nem értik, hogy ahhoz, hogy jobban keressenek, jobbá kell válniuk. Ugyanaz a cselekvés, amit eddig csináltál, ugyanerre az eredményre képes, amit most elértél. Ha ebben az állapotban vagy, kicsit érdemes szétnézned a lehetőségek között és tényleg megismerned, hogy mi az ami építhet téged.

Rengetegszer előfordul velem is, hogy csak azért nem érdekel egy információ, mert nem értem, hogy mennyire fontos lenne, ha ismerném.

3. OK – Nem találja a megfelelő helyet a fejlődésre

Lehet, hogy nem ismeri a lehetőségeit. Az irodájában nem biztosítanak neki semmilyen továbbtanulási lehetőséget. Igazán nem tudja, hogy hol is keresse azt a tudást, amire szüksége lenne.

Nem tudja hogyan induljon egyáltalán neki, ha meg is találta.

Ezek az emberek gyakran nem érdektelenek a fejlődéssel szemben, csak még nem találta meg őket az a lehetőség, az a könyv vagy képzés, ami kirántaná őket a bizonytalanságból.Összességében azért elég nyilvánvaló szerintem, hogy a legtöbb ilyen embernek pont az lenne a megoldás, amire nem gondolnak, vagy amire úgy gondolnak, hogy nem vágynak rá.

Úgy gondolom értékesítőként kiemelkedően fontos az, hogy folyamatosan fejlődjünk, hiszen a piac és a piacon lévő emberek is folyamatosan változnak. Ha nem vagyunk hajlandóak tanulni, az idő el fog járni felettünk.Ha érdekelnek ezek a tartalmak, vagy szeretnél tőlem további tartalmakat olvasni, akkor csak figyeld az email fiókodat vagy gyere el hozzám egy tréningre. Nem értesz egyet velem ? Kíváncsi vagyok a véleményedre, írj egy emailt (hello@szalaitamas.hu), és megígérem, hogy válaszolni fogok rá!