Milyen lehetőségeid vannak a fejlődésre ingatlanosként? (TOP3 legtöbbet választott)

Fotorolam

Az előző két cikkemben (ITT és ITT) arról írtam, hogy miért érdemes fejlődnöd ingatlanosként, és általában miért nem fejlesztik magukat az ingatlanértékesítők. Ebben a cikkben arról szeretnék írni, hogy ha úgy döntöttél, hogy fejleszted magad, akkor milyen lehetőségekkel fogsz találkozni és ezeknek milyen előnyei és hátrányai vannak.


  1. Lehetőség – Franchiseok oktatásai (csak franchise -ban dolgozó ingatlanosoknak)

    Erről azért írok röviden, mert ez nem mindenki számára elérhető. Alapvetően nem lenne baj ezekkel a képzésekkel, és van köztük néhány igazán értékes is. De talán a legfőbb előnyük, hogy rendszeresen és intézményesítetten működnek.

    A hátrányuk az pedig az, hogy nem túl személyesek, kicsit talán “futószalagosak”, és sokszor az oktató már évek óta vagy egyáltalán nem volt gyakorlatban.

    Vannak akik pszichológusokat és saját maguk által alkalmazott oktatókat kérnek fel ezekre az alkalmakra, így gyakran abszolút nem lesz gyakorlatias ez a képzés.

    Aminél talán leginkább észrevehető a gyakorlat hiánya, az a kifogáskezelés. Pl.: “nem ingatlanos vagyok hanem ilyen-olyan szakértő”. Ez egy nagyon jó márkaépítő szöveg a franchise-nak, és kiváló televíziós reklámokhoz, de az értékesítőnek abszolút nem fog működni, és ezzel ki is kerüli az adott kifogást. Ha pedig kikerülünk egy kifogást, a jutalékot is kikerüljük.


  2. Lehetőség: Általános sales vagy értékesítői oktatások:

Ezek alapvetően az egyik legjobb forrás arra, hogy fejlődj. Ismerek sok kiváló oktatót és sok olyan kurzust, amit tényleg érdemes elvégezni. Ezek szerencsére mindenkinek elérhetőek és tartalomra is rendben vannak.

A legfőbb előnyök amiket kaphatsz, ha egy tényleg tapasztalt értékesítő tarja:

– Gyakorlatban is működő technikák

– Motiváció

– Más emberek hasznos tapasztalatai

– Remek kapcsolatok

A hátrányok, amik miatt még sem mindig ajánlom ezeket a képzéseket:

-Gyakran nem derül ki, hogy valaki ezt csak oktatja vagy csinálja is, csak akkor, mikor már megvásároltad.

-Rengeteg a kókler, aki a másik sikerén felbuzdulva belevág az oktatásba, és ők nagyon lejáratják ezt a területet.

-Sok olyan ember van, aki csak azt oktatja, amit saját maga is megtanult valamilyen oktatáson, tehát abszolút nem gyakorlatias. Ezek az emberek piszok jók elméletben, de a gyakorlatban ők is és a technikáik is elvéreznek.

-Ezek nem szakma-specifikus képzések, tehát Neked kell kiagyalnod, hogy hogyan is fogod az információkat alkalmazni.

3. Lehetőség – Könyvek:

Az egyik legjobb lehetőség bármilyen területen, ha könyveket olvasol. Ezek nem csak az ingatlanközvetítésben segíthetnek, hanem a motivációdhoz is és az életed egyéb területein is hasznosak lehetnek. (Később lehet én is csinálok egy ajánlott könyvlistát.)

Milyen előnyei vannak a könyveknek?

– Olcsók
– Könnyű hozzájuk jutni
– Mindben van egy olyan gondolat, ami hozzá tud tenni a sikeredhez

Ajánlom pl.: James Bondar könyvét, Napoleon Hill könyveit, Robert Kiyosaki könyvet, Jordan Belfort könyveit (na nem teljesen, de vannak benne hasznos dolgok)

Milyen hátránya van a könyvek olvasásának?

– Időigényesek

– Sokszor idejétmúlt dolgokat is olvasol bennük

– Nem mindig szakma-specifikusak

– Vannak hivatásos írók, akik csak jól hangzó dolgokat írnak, amik a gyakorlatban nem működnek.

– Neked kell kiszűrnöd, hogy mi az az információ, ami hasznos számodra

Összességében bármelyik választás jobb mint a semmi, és itt nem áll meg a lista. De azért látnod kell, hogy nagy részénél Neked kell elvégezni az utómunkát, és kiszűrni, hogy ingatlanosként mennyire hasznos, amit tanultál. (Érdemes még pl.: ingatlanbefektetési szemináriumokon részt venni és ilyen jellegű könyveket is olvasni, így sokkal nagyobb rálátásod lesz a szakmára.)

Ha tetszenek neked ezek a tartalmak, és szeretnél hasonlókat látni, akkor figyeld az emailedet, vagy gyere el hozzám egy tréningre.